veel voorkomende vragen

  1. Is een stoffen kap altijd beter dan een vinyl kap      - in de regel wel, maar een stoffen kap is wel besmettelijker dan een vinyl kap . Dit betekend dat wanneer u een lichte kapkleur kiest het misschien verstandiger is om voor vinyl te gaan. 
  2. heeft een cabriokap onderhoud nodig                - aan een pvc kap kun je het beste niets doen behalve vogelpoep verwijderen, voor een stoffen kap geldt dat er elk jaar geïmpregneerd moet worden tegen de vervelende groen aanslag die anders vat krijgt.
  3. kan ik een cabriokap altijd open doen                  - een vinyl kap of een kap met plastic achterruit kan je beter niet openen onder de 10 graden Celsius.
  4. wat kan ik nog meer voor onderhoud plegen aan mijn kap?   -  een stoffen kap kan je het beste schoonmaken met groene zeep en de rubbers moet je regelmatig met siliconenspray inspuiten.
  5. kan ik mijn reservoir van de elektrische kap   zomaar bijvullen  - nee, er zijn verschillende soorten olie die elkaar niet verdragen, verder is het zo dat indien het systeem leeg loopt er dus ook iets aan de hand is aangezien er in principe niet verbruikt wordt.